Violet Ray

De Violet Ray ook wel Tesla toestel genoemd.

De Techniek is afkomstig van Tesla er zijn duizenden van gemaakt door de jaren heen en niet voor niets. Ik spreek nog regelmatig mensen die dankbaar zijn dat men over Violet ray heeft en kan beschikken. We hebben ze op voorraad in een mooi koffertje met standaart glaselectroden en vele modellen los te verkrijgen. Er is een compleet goed informatief boekwerkje bij en te downloaden via de website door in te loggen.
De Violet ray wordt ook voor cosmetische doeleinden gebruikt. Beschadigde huid herstellen, acne, doorbloeding stimuleren, rimpels verzachten, cellulitis, enz.

Trianon 
Trianon Violet Ray

versailles
Versailles Violet ray

 

HET VIOLET RAY APPARAAT Gebruiksadvies

De Violet Ray bestaat al meer dan 80 jaar, is hoog frequent en de hoge voltage is afkomstig van een lage stroombron. Het heeft een spanning van meer dan 50.000 Volt en een frequentie van meer dan enkele miljoen trillingen per seconde. De stroom wordt verspreid door een elektrische "spray"die veroorzaakt wordt door middel van een glazen, vacuüm applicator die in een handvat bevestigd is. De elektrische ontlading die in intensiteit verstelbaar is, heeft een diep violette kleur, vandaar de term Violet Ray (violette straal). Vandaag de dag wordt deze methode nog steeds veel gebruikt voor allerlei ongemakken als gewrichtspijnen, huidaandoeningen, wratjes en andere toepassingen. Er zit een uitgebreid gebruiksadvies bij de Violet Ray met duidelijke adviezen en beschrijvingen.
Zet de applicator (glaselektrode) op de huid voordat het toestel wordt aangezet om te voorkomen dat er vonkjes tussen de huid en de elektrode heen en weer springen. Draai dan aan de controle knop aan het einde van de generator. Een draai naar rechts versterkt de stroom en naar links doet de stroom verminderen. Het is niet noodzakelijk de knop helemaal naar rechts te draaien om hem op maximum vermogen te zetten omdat het maximale vermogen bereikt wordt door de knop ongeveer in het midden te zetten. Beweeg de applicator met een lichte beweging over het lichaam heen en weer.
Een beetje talk poeder vergemakkelijkt de bewegingen van de applicator. Wrijf de applicator langzaam over het te behandelen gebied tot het voldoende warm geworden is en of de behandeling is voltooid.
De Violet Ray mag niet langer gebruikt worden dan 15 minuten per keer. Ondanks dat het toestel gedurende periodes van 15 minuten kan werken, moet hij toch iedere keer een tijdje afkoelen voor hij weer gebruikt kan worden.
Om de glazen applicator te reinigen kan men hem verwijderen en met zeep en water wassen; gebruik een goed antiseptisch middel indien nodig. Kook de applicator niet uit of vermijd blootstelling aan buitengewone temperatuur verschillen van warm naar koud. Een applicator gaat lang mee. Als er storingen optreden, bevestig dan een andere applicator of gebruik een ander elektrisch stopcontact om uit te zoeken of de generator kapot is.

WAARSCHUWING
De volgende maatregelen zullen moeten worden genomen om de Violet Ray voor 100% te kunnen benutten. Ondanks dat de applicator gemaakt is van de meest stevige glassoort die mogelijk is voor deze toepassing, is het nog steeds breekbaar en moet deze met zorg behandeld worden. Om breken te voorkomen bij het insteken of verwijderen van een applicator, moet men hem in een rechte beweging in of uitschuiven, zonder te draaien of te buigen. Bescherm je hand met een stuk stof voor het geval de applicator breekt. Om een elektrische schok te vermijden mag het lichaam niet in contact komen met metaal (ook stalen meubels) gedurende het gebruik. Raak de Violet Ray niet aan of steek de stekker niet in het stopcontact met natte handen, in de gootsteen, in de badkuip of onder de douche. Vermijd tijdens het gebruik van de Violet Ray, tonic of lotion waarin alcohol zit op het haar of enig ander lichaamsdeel.

 

Hoogfrequente glas electrodes

MWO-Bodil24

Schermafbeelding 2013-01-22 om 13.22.55

3